Simi-Panormiti Turu
Symi Turu
Simiye gidince o şahane atmosferin içinde zaten sadece fotoğraf çekmek ve küçük şirin merkezinde dolaşmak istiyorsunuz.Yine de Gezilecek bazı noktaları sizinle paylaşalım.
- Panormitis Meydanı
- Castle Symi
- Kali Strada
- Pedi Kasabası
- Şövalye Şatosu
Plajları
- Pedi Plajı
- Nanou Plajı
- Saint Nicolas Plajı
- Toli Plajı
- Nimbaria Plajı
Küçük bir ada olmasına karşın ev sahipliği yaptığı doğal ve tarihi güzellikler sayesinde Yunan adalarının en popülerlerinden biri olan Symi’ye Muğla’nın Bodrum ilçesinden kalkan feribotlar ile 2 saatte varılıyor.
Adaya seferler Mayıs ayından başlayarak sonbahara dek sürüyor. Bodrum Cruise Port ve Bodrum Kale Limanından farklı saat ve firmalar tarafından düzenlenen seferler hakkında ofisimizden bilgi alabilirsiniz. Adaya giden feribotlara araç kabul edilmiyor ancak ada içinde ulaşım sağlamak için birçok farklı alternatif bulunuyor.
Archangel Michael Manastırı, Mihaliki Balıkçı Heykeli, Meçhul Asker Anıtı, Yel Değirmenleri, Saat Kulesi, Megali Panagia Kilisesi, Michael Roukouniotis Manastırı gibi birçok tarihi eser ve mekanı gezip adanın zengin tarihine tanıklık edebilirsiniz.
Symi Adası’nı çekici kılan diğer unsurlarsa tabi ki muhteşem plajları. Adanın plajları aslında doğal güzelliklerini korumuş koylar ve diğer birçok Yunan adasının aksine Simi plajları genellikle çok sakin. Bu sebeple deniz ve güneşle buluşurken aynı zamanda ruhu ve bedeni dinlendirmek isteyenler için Symi mükemmel bir alternatif. Nos, Agia Marina, Marathounda ve Agios Nicholas plajlarında tertemiz denizde yüzüp güneşlenebilir, koylardaki tavernalarda leziz yemekler tadabilirsiniz.
Adanın mutfağı da büyük bir zenginlik sunuyor, hele de deniz ürünlerini sevenler için Symi Karidesi meşhurdur.Deniz mahsullerinin yanı sıra leziz mezeler, zeytinyağlılar ve adaya has ot yemekleri de Symi mutfağının vazgeçilmezleri.
Symi Adası kapıda vize uygulaması dahilindeki Yunan adaları arasında yer almıyor, yani adaya gidebilmek için Schengen vizesi gerekiyor. Vize işlemleriniz için vize danışmanlarımız ile iletişime geçiniz
Ulaşım Dışında Tur talep ederseniz Lütfen Rezervasyon esnasında bildiriniz.
Symi hakkında
En popular adalardan olan Symi ye Sömbeki de denmektedir. Çok şirin ve kendine has güzelliği olan adaya ulaşım Belli dönemlerde Bodrumdan direk yapılmakta olup her sene feribot firmalarının düzenlediği seferlere gore değişiklik göstermektedir.Genellikle ulaşım Kos adası üzerinden sağlanmaktadır.Türkiye’de artık semer üreten usta sayısı bile bir elin parmaklarını bulmazken, dik yokuşlarla dolu Simi’de eşekler, katırlar hayatın olmazsa olmaz parçası.Semercilik,süngercilik gecim kaynaklarındandır. Elde edilen süngerler Adalılar tarafından İstanbul, Trieste, Marsilya, Frankfurt, Londra ve Bari’deki ticari temsilciliklerle bütün Avrupa’ya dağıtılıyordu.1866 yılından sonra adaya özel dalma kostümlerinin gelmesiyle sünger avcılığı iyice gelişti ve Ada sünger ticaretinin merkezi oldu. Çok çorak bir arazisi olan Simi’de, eskiden yılda 500 gemi üretilebilirmiş. 17. Yüzyıl’da 12 adaların en zenginlerinden biri olan Simi, şimdi tek umudunu turizme bağlamış durumda.
Pedi plajından taksi teknelerle Agios Nikolaos kumsalına ulaşmak mümkün. ‘Kutsal deniz’ anlamına gelen, ‘Agia Marina’ da yine keyifli plajlardan biri… Simi’nin en çok görülmek istenen yeri Panormiti koyu. Panormiti’de bulunan Moni Taksiharki Mikhail kilisesi, Yunanlı denizcilerin hac yeri özelliklerini taşıyor. Bu sebeple Paskalya da coşkulu bir kutlama için tercih edilen ada Simidir. 20. yüzyılın başlarında Simi ile İzmir (Smyrne) bölgenin Rumları tarafından ‘kardeş’ ilan edilmişler. Bu çerçevede 1905 yılında İzmir’deki Aya Fotini Kilisesi’nin ‘barok’ çan kulesinin bir kopyası Panormiti’ye dikilmiş. 1922’deki büyük İzmir Yangını’nda kül olan Aya Fotini Kilisesi’nden kalan son parçalar da Simi’ye getirilmiş… Panormiti’deki Moni Taksiharki Mikhail kilisesi (üstte), Yunanlı denizcilerin hac yeri.1905’te İzmir’deki Aya Fotini Kilisesi çan kulesinin bir kopyası buraya dikilmiş. Kilisede ‘denizcilerin koruyucusu’ sayılan Mikhail’in bir ikonası var. Bu ikonaya yüz sürmeye gelen ‘hacı’ adaylarının da aralarında bulunduğu turistlere Ada’nın çeşitli yerlerinde ‘süngerci Şovu’ yapılıyor.
* Lütfen bir gün önceden rezervasyon yaptırınız.
Fiyata Dahil Hizmetler
Gidiş – Dönüş Katamaran Bileti
Araçlı ve yürüyerek Ada Turu
Türkçe rehberlik
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
Kişisel harcamalar
* Özel turlar ve grup indirimleri için: + 90 542 382 53 13
* Bodrumdaki diğer popüler turlar hakkında bilgi almak için: + 90 252 382 85 55
Ücret Tarifesi: Kişi başı fiyatlardır, gruba özel fiyatlar için bizimle iletişime geçin + 90 252 382 85 55
Bodrumviptours
Mobil : 0542 382 53 13
Ofis : 0252 382 85 55